Posts

Showing posts from July, 2014

Being alone?

I went to my landlord's house. Paying my monthly rent as usual. Aku ingat lagi masa aku mula mula tengok rumah sebelum sewa dulu, my landlord bawa cucu perempuan seorang. Masih lagi baby. Aku ingat lagi dia tengah drive, baby tu nangis. Dia suruh aku dukung, dodoi sket bagi berhenti nangis. Oh God, what do I know about babies at that time? But surprisingly the baby was quiet after I held her. Talking about natural talent.. ;p Now the baby dah main basikal keliling rumah. 
"Sudah 2 tahun kamu sewa rumah saya." Said the aunty. My landlord. 
Aku sentap kejap. Wah. Yeah dua tahun sudah. Ni mesti aunty nak naikkan sewa kan bukak topik ni. Hati kecil aku bermonolog dalaman. 
"Sudah 2 tahun kamu duduk sorang sini. Kamu tidak sunyi, takut ka?" aunty sambung.  

Kamu tidak sunyi, takut ka? .............. Kamu tidak sunyi, takut ka? ................. Kamu tidak sunyi, takut ka? ............... Kamu tidak sunyi, takut ka?
Kata kata tuan rumah aku terngiang ngiang sampai waktu …