Posts

Showing posts from November, 2011

Lebihan nasik

Sudah lama tidak merepek. Marilah merepek. Sebenarnya tiada masa untuk merepek tapi boleh kot saya luangkan sedikit masa untuk merepek sebab sedikit stress out.
Ok. Meeting hectic sudah habis. Sedikit risau pasal projek aku, tapi aku harap-harap setel nanti. It should be la. Dont want to worry much about it. Tapi hari-hari mendatang ni akan buzy juga. Haih, ujung tahun makin banyak pulak event. Tau tak saya nak cuti!
Eh. Tajuk pasal nasik, kena cakap pasal nasik! Hari tu aku masak nasi. Masak sikit ja. Tapi still ada balance. Lepas tu aku lupa pasal balance nasik. Beberapa hari berturut-turut aku tak masuk dapur jenguk (siyes aku lupa! hentikan pikir aku tak senonoh ok). Lepas tu, aku kuar awal-awal pagi dari rumah, time matahari pun tak muncul lagi. Lepas tu balik rumah time dah gelap. Sebab ada event dan meeting, the meals are all prepared. Takla aku jenguk makanan kat dapur.
So today plan to eat. Baru teringat tak basuh periuk. Terbaik punya la kulat tumbuh dalam periuk nasik. Kaler …

Just another crap

Hello there..Been quite here lately. hee...
Time flew. With a blink of an eye, its been two months plus now I'm here. Lot's of things happened in this two months and a lot of things gained too. If you ask me, how do I do? Generally I'll say I'm feeling awesome. Work stress is always there. But do you dare to tell me what kind of work is without stress? Stress is important too to keep you driven.

Let me just summarized what I've been up too. Let's skip the details. I am still catching up with my work, but everything is getting better. Do I adjust well here? I bet I do. I dont find any reason to leave by the way. Everything is promising. I have just started my project. Pretty much keeping an eye on my project all the time. At the same time, involve with anything came up with the company's schedule. So far, had met a lot of people, different kind of people, locals and foreigners. It had thought me well to being able to talk with people i just knew. To build that…

Ini post orang sakit

Hurm. busy kan. nak update blog tapi tidak rajin. sekarang on leave sebab sakit baru rajin update. Ni kenapa sakit-sakit rajin pula taip entri blog? because i cant sleep anymore, my head is pounding, my throat is bitter sebab muntah-muntah dan lenguh bontot sebab cirit!

Most probably im tired until my body cant take it anymore. Mungkin juga sebab semalam basah naik motorsikal time hujan lebat! Asal basah kena hujan time nek motosikal, mula la nak beli kereta cepat-cepat.

aku start muntah since last night. Siyes tak dapat tido. Surely i can't go to work if i kept vomitting. So i let my superior know that i am sick and was advised to see the doctor. a collegue send me to the nearest clinic and was told to rest my bowel, avoid oily and spicy food and take "soft" food. I was handed 7 types of pills. Paksa diri mau telan ni. Tapi takleh telan sekali gus. Kena telan satu2 setiap 30 minutes. Kena pasang alarm.

Pada masa entri ini ditaip, terasa bontot hendak ke toilet.

G jamban lo…