Posts

Showing posts from September, 2011

Farewell 1.0

Image
Hari ini last day aku keja. Mula-mula perasaan biasa, tapi.....

Tsk.Tsk. Tsk. Maaf tidak tertahan sebak di dada. huhu

This post is dedicated to my colleagues. I dont say much during my farewell speech. I dont know what else to say. When i stand up in front of all of them, suddenly my mind went blank. I cut short my speech. Actually this is what i really wanted to say.

"I would like to thank all of you, for the experiences and knowledge i've gained for about 1 year I've been working together with you all. Regardless how small or important the task given to me, i take it all, and I am responsible to complete it as good as possible. Thank you for the good relationship that we have. I am glad that I am able to join this department various activities such as Dinners, Sports Event, Parties and many others. It was a great pleasure being able to meet all of you. We may stumble upon each other again some other time in the future and I wish each and everyone of you happy moments and g…

Untuk kamu yang kembali bekerja.

"Malas eh mok kerja!"

".. is always feeling feverish and dizzy after a long holiday. Good excuse to extend my leave?"

"Lambatkan perjalanan pulang boleh tak? Haha. Malas giler cuti berakhir."

"Kenapakah esok mesti hari Isnin?!"

"Kemalasan melanda!"

"Malasnya nak balik oii!!"

"huhuhu. kene balik dah?"

"Rasa macam banyak je hari cuti, tibe-tibe dah abes dah?"

"Dah..dah la tu! Esok keje wei! "


Di atas adalah status-status orang di facebook aku. Aku paham perasaan malas nak g kerja itu. Minggu lepas aku dah rasa malas giler nak turun balek kerja hari Jumaat, yang end up kurang juga orang di opis. cess..

Sementara itu, status berkisar raya aku LOL.

"Aku harap sebelum raya aku jadi cantik! Berambus kau jerawat!"

" Aku padah awal, tema raya taun tok kaler pepel. Jangan tak orang perabis baju raya kaler pepel di pasaran nun!"

Hahaha. Terbaek ar korang.
Selamat hari raya. Selamat kembal…

Untuk kamu yang selalu terpikir-pikir ape bende aku tengah buat sekarang.

Image
"Mel, ko buat ape skang? Keja erk?"

Buat masa ni, soalan ni paling susah nak jawab dari soalan "Ko dah kawen ke belum?"

Jawapan aku untuk soalan pertama di atas, YA dan TIDAK.

YA - sebab aku memang sedang bekerja. Aku setiap hari turun pejabat dari jam 8 pagi sampai 5 petang kecuali hari Sabtu dan Ahad aku keluar bejoli-joli bersama kawan-kawan. Aku memakai pakaian formal dan dapat duit setiap bulan.
TIDAK - sebab bukan pekerjaan tetap. Aku keja pun takda la orang anggap aku staff tetap, so orang nak tak nak je bagi aku keja nak buat. Tengok, time-time waktu keja camni aku boleh lagi update blog.

Untuk soalan kedua, jawapan aku senang je. "Belum. " Ade markah ke jawab soalan-soalan di atas? Kalau ade, aku jawab panjang-panjang.

Mari aku explain sejelas-jelasnya tentang apa aku tengah buat sekarang.

Untuk pengetahuan anda, saya cumalah seorang volunteer. Tak tau ape volunteer? Dalam bahasa Melayu, sukarelawan. Dah paham? Kalau cakap sukarelawan, mesti orang…