Posts

Showing posts from May, 2011

The Seasons are all over.

Alrite, sekarang semua TV series aku layan sedang berehat. Bosan ah nak tunggu. Then bola pun dah habis season. Tambah boredom. Talk about football, i miss my football talk among my friends. I want to talk football here.
Ok. Kita tau Man Utd menang Liga Perdana Inggeris. Apa faktor Man Utd menang? In my opinion, sebab ada Hernandez. Yes, ada Berbatov, and yes Berba is the Top scorer but kehadiran Chicharito mampu menyebabkan Ferguson beralih kepada beliau, at the same time beliau mampu menyebabkan Berba cuma duduk-duduk panaskan kerusi simpanan. Sebab gandingan Chicharito-Rooney lagi membunuh berbanding Rooney-Berbatov.
Secondly, the inconsistency of other rival club. Arsenal up and down performance, and sadly they blew off all their chances to win a cup. Chelsea juga tidak konsisten, they are strong at first, but towards the end..goyah. Liverpool? Tak payah cakap. One of our worst season ever. Spurs and Man city do keep giving pressure but not enough.
Congratulation to Man Utd, though …

Slowly, gawai mood is so on.

Image
Gawai is approaching, past few weeks, the feeling is normal. Tiada la teruja mahu gawai or anything. Not like when i was a kid. Bila tiba cuti sekolah, oh excited tidak terkata. Tapi aku ingat ar satu benda mesti buat aku paling excited masa kecik adalah...LEMANG. Well, lemang masa dulu-dulu kat famili aku, hanya muncul pada musim perayaan. So bila aku tengok belakang umah aku ada asap-asap, aku tau dah mesti nenek aku sedang buat lemang. Siyes excited. Lepas tu, tau la aku sibuk tengok-tengok orang buat lemang, tapi tak tolong pun.haha. Tapi sekarang suma orang malas nak buat macam-macam, nak prepare,busy, last-last main order jek lemang. Tapi yela, dah besar(ah..benci statement dah besar), excitement kurang.

Ok. Since it is school holiday, my house is infested with kids. Yea, kazen mazen, anak sedara suma balik kampung. tapi budak-budak ni penat layan. Dorang banyak tanya. Sometimes yes there are adorable, tapi penat dho layan. Mahu control pun susah, lari-lari, kuar dari rumah, main…

I am no teacher.

"Ko tak keja lagi? Bukan ko ada degree?"
"ERr..ha'a. Sabar ja lagi."
"Dulu amek course apa?"
"Bio." Jawab sambil malas. I know where this conversation will go.
"Apsal tak amek cikgu?" JACKPOT! Sudah kuar soalan cikgu. Selepas beberapa saat.
"Tak apply KPLI?..........itu la.....masalah kamu graduate sekarang......tak berani menjadi cikgu................... . . . . . . ."
......Cikgu.....
..........................cikgu......................
...............................................cikgu............................................
....................................................................cikgu......................................................
And the conversation continues..on how much better life would be if i become a teacher.

Ok. I cannot says this to you just now. With all respect, you are my superior. Saya hanya angguk-angguk paham.
I'll vomit everything in my heart here. Kenapa saya kurang ma…

Since when do i blog?

OMG. I just complete browsing through all my old posts. Hillarious! Segelintir entri saya sangat la bodoh. Aku pun tergelak balik bila baca. Bengong ar. Aku pun tak sangka dari mana entah datangnya idea-idea bangang aku buat entri sedemikian. haha. Lawak dho bila ingat balik. Bila ingat balik kejadian tersebut, sungguh tak boleh blah.

And of course, entri-entri emo. Bila aku sedang sakit hati. arghh.. Salah satu reason aku suka taip-taip bila marah, terhasil lah satu entri yang rage. I dont like reading this type of entry of mine, because it reminds me of my down moments. Aku dah type, biar ja lah.haha

Drafts. ada banyak entri tidak terpublish di sini. Mostly entri rage. haha. Or entry i feels like im being insensitive to others. Juga entry yang bila saya sudah habis type, it sound too personal. So saya batalkan niat mahu publish. Yes, typing what i feel membantu saya sikit. Habis taip rasa lega, tapi cerita bodoh saya mostly publish, ada juga entri terhasil time marah-marah, emo, sedi…

Kisah HP menyelam di dalam baldi

Image
Aku pulang lepas lepak-lepak ngan kawan, tiada la mengantuk untuk tido terus. So online la dulu tunggu mood ngantok sampai. Lepas tu marah-marah geram main angry bird. Blogging, belek-belek facebook, tweet sesekali-sekala.
Menguap.
Yes, sudah ada simptom mengantuk. Better masuk tido. LEbih kurang pukul 1 pagi. Pelik juga tiada rasa mahu tido, selalunya awal-awal lagi dah mengantuk. Mungkin adrenalin masa interview siang hari masih ada dalam sistem so rasa mahu tido kurang.
Sebelum masuk bilik tido, berus gigi, cuci muka dulu. Then tuka seluar purple poket-poket yang dipakai tadi. Takkan nak pakai tido, tak sesuai. Teringat tertumpah teh tarik kat seluar masa keluar minum tadi, terus seluar itu di lontar ke dalam baldi berisi air separuh.
Membuka pintu bilik. Nak set alarm untuk bangun pagi esok. Handphone! Letak mana?
Kali terakhir ingat letak dalam poket seluar. Sudah! TEringat part membaling seluar ke dalam baldi tadi.
Berlari ke bilik mandi. Kelihatan hasil balingan tidak kemas seluar k…

2nd Interview

My adrenaline is still high. I'll let it out of my system here. I wasnt nervous during my interview at all, weird. But now i am. Though the interview went well, tapi di fikiran ku ingatkan rasa lega lepas interview, tapi makin pikir banyak. siot.

Yay. let see how my interview goes. First i arrive around 8am at the office. Then we are supposed to do a personality test, but i already did the test before so i dont have to do it again. So skip the personality test. But still have to wait for the other candidates to complete their test.

12 candidates you all, for 1 post yea.

Rasa macam semut. 11 candidates yang lain sangat bergaya, with their experiences, good thesis, some have master degree. I was candidate no 7. Each persons was interviewed approximately around 30 minutes. Mine, i entered the interview room at 2.15pm, i went out of the about 30 minutes later. The interview session was fine, though there were 7 interviewers, consists of the CEO from various department. They do asked toug…

Happy Mother's Day

Image
Ok. I know i usually tidak amek port about mother's day, i just let the day pass by. I have no feeling at all actually. I admit, I'm a total sucker in expressing my feeling. But something came up. If it is not today, till when will I keep ignoring the day and did not show my appreciation? To avoid regrets, so.......

Happy Mother's day to all mothers out there.

Happy Mother's day, to those celebrating without the presence of their mothers.

Happy Mother's day, to the people who sacrifice to be remained unmarried, to take responsibilities, took over the role, to be a mother to the child whom aren't theirs.

Happy mother's day, to all the women of my life, whom had nurtured, raised, taught me, the meaning of life, to grow up to be a good person, day and night, regardless how terrible i have been as your daughter, grandaughter, niece and cousin.




Mother Of Mine by Hayley Westenra

Appreciate your mothers, don't ignore them.

Happy Mother's Day.

xoxo,
malden …

I Cannot Deny My Old Woman's wish

It's Friday (sila jangan memandai insert lagu Rebecca Black), and long hour lunch break. So i went back home for lunch. Ei..macam la tak hari-hari aku balik rumah time lunch break. haha

So, setiba nya aku di rumah. Takda orang. Adik aku pun tak balik lagi dari sekolah. Aku jerit-jerit ar cari nenek aku. Jenguk ruang tamu, tiada. Dapur, pun tiada. Rupa-rupanya beliau dalam bilik tido beliau, sedang menyelongkar satu bungkusan plastik penuh dengan album-album gambar lama.

"Nenek cari apa?"

"Cari gambar saya tu, yang gambar sensorang tu. Dari tadi cari tak jumpa-jumpa."

"Mari saya tolong carikan"

Belek punya belek...

"Nek, gamba yang ni ka?"

"Bukan yang tu..."

"Yang ni ka?"

"Bukan.."

"Yang ni ka??"

"Bukan juga!"

Haish. Saya fed up.

"Nenek nak buat apa dengan gamba tu?"

"Ingat nak bagi kamu suruh kamu buat bagi besar" (gambar2 dalam album yang dibelek bersaiz 3R dan 4r)

"Ooooo...Susah-s…

My Current BF

Image
When my bro got married about 2 years ago, i realize that its been a while since i have my last BF. Having a BF used to be fun. After so long, i finally got mine. I could feel love again. :)

Everything about him is amazing. His laugh is adorable, what ever words come out from his mouth is funny. All his actions are cute. His touch is gentle, his talks are sweet. Tidak kah kamu sedar sejak dua menjak ni aku suka semacam?? Sebab, BF is in town for a while. hehehe

Ok. I think its time for a proper introduction.

Ready people, introducing my current BF........................













TADAA!!!!!!!!!!!!
Yup. That's my BF.



What?? Boyfriend? Who's talking about a boyfriend? Saya bercakap pasal Baby Feveret saya. hahaha. He's my nephew.haha.

That photo was taken during Christmas 09. Masa tu beliau masih merangkak lagi. Saya dan segelas milo panas, beliau sibuk mahu dukung. Lepas tu beberapa kali cuba merampas milo panas saya. ngahaha

Kan saya cakap hati saya bunga-bunga minggu lepas. Sebab BF balik…

Another Crazy Weekend

Image
In reference to this post, i suffer severe muscle pain. Segala tulang temulang rasa sangat lemah, segala muscle sangat sakit. Khamis dan jumaat aku dah mengerah segala tenaga main macam-macam aktiviti sampai penat giler. Tido pun tak cukup untuk aku relakskan badan. Sabtu aku rehat kejap, tapi petang tu aku kena kuar gak ada urusan sikit. Siyes tak larat mahu drive, pegang stereng kereta bahu dah lenguh, kaki pijak pedal minyak dan clutch pun sakit dari betis ke peha ke bontot. Terpaksa minta bantuan kawan drivekan. Last-last aku g beli binatang berikut :



Pil dalam gamba adalah Panadol extend. Panaflex tu untuk ko tempek-tempek kat mana-mana bahagian otot yang sakit ar. Aku selalunya bila penat lepas main, aku tak pernah telan ubat untuk legakan sakit otot. Aku selalu nak diurut, tapi takda orang nak urut, so aku nampak benda ni kat Watson aku trus beli. Sebab Ahad (hari ni) aku nak g hiking plak. aku cuba nak kurangkan rasa sakit otot. Hurm..pagi tadi bangun ada kurang sket rasa sakit…