Posts

Showing posts from March, 2011

Aktiviti Terbang-terbang

Last few days, rasa gatal sangat mahu blog. Tapi tidak boleh. Tak kan aku nak curi pakai laptop Math yang sangat la hang itu. haha. Aku sekali sekala curi pakai pun masa beliau tido.Penang trip was fine. A minute i was in Penang, now im already back home. Konklusi di Penang, hari-hari aku disana dipenuhi dengan pelan-pelan yang tidak dirancang. Mungkin yang well planned adalah those time i spent with fellow CUS. Yang lain, plan main belasah saja.
It is all about YOU time when im there. Macam tidak sesuai saya mahu brag about myself. So im gonna brag here. After all, this is my blog, it is all about me kan..haha.
Saya mahu bercerita pasal flight aku on Thursday ke Penang.
2hours trip memang bosan. Mungkin bagi kamu 2 jam itu sekejap. Tapi saya siyes bosan ah. Saya tidak tahu mahu buat apa. So, saya isi Mp3 adek saya dengan lagu-lagu saya. Caj bagi full, sebagai bekalan dalam flight untuk ilangkan bosan. Dalam boarding hall, there's a guy sitting few seat far from other people, busy de…

Senior Citizen Texting Code

ATD - At The Doctors
BFF - Best Friend Fell
BTW - Bring the Wheelchair
BYOT - Bring Your Own Teeth
FWIW - Forgot Where I Was
GGPBL - Gotta Go Pacemaker Battery Low
GHA - Got Heartburn Again
TTYL - Talk To You Louder
IMHO - Is My Hearing-aid On?
LMDO - Laughing My Dentures Out
ROFLACGU - Rolling On Floor And Can't Get Up

LOL! XD
*as copied from friend's FB status

Kursus kahwin yang membina otak.

Aku nak bercerita pasal hari jumaat aku. Ritu rasa nak sangat blogging. Tapi busy dan penat pulak.Begini ceritanya, hari jumaat lepas saya attend kursus kahwin.
Ai, asal sebut kursus kawen, tersedak terus semua. Sayang sangat ke aku hilang status single? haha
Tapi serius, saya g kursus kawen.
Kursus cara-cara kawen kan pokok.
Pagi Jumaat aku g daerah Serian, daerah yang sedikit besar dari daerah kelahiran aku. Distance dari Bau ke Serian dalam 2 jam. Dah lama aku tak g Serian. Ritu aku bagi wow ar dekat Serian sebab aku tabik that district is more lively than mine. Lepas aku belajar kacuk-kacuk pokok, malam tu ada dinner. Kira bajet-bajet perjalanan sempat nak balek rumah touch up2 gi bagi nampak hot untuk pergi dinner. Sekali receive call dorang cakap volunteer kena g dinner lagi awal sebab kena jadi usherer. Masa phone conversation dengan line yang kurang jelas aku ingatkan dorang nak notify Usher adalah artis jemputan kat dinner tu. Rupa-rupanya dorang suh aku jadi usherer (amboi, ber…

What a climb.

Image
So here's the thing, after almost every weekends my friend and i spent our day in the city, this week we decided to spent in the jungle. We went up to Mount Singai. Mt. Singai is actually a pilgrimage centre, there's a little chapel on the mountain. It is actually a remark of the first Christians settlement in my area. I used to go up there back during school time when i join various youth camp.
A little charity work that we all can do there are carrying up those sands, stones, wooden planks and bricks for construction purposes. Yala, lori mana leh naik gunung nak angkut suma benda tu. Lori takat unload kat kaki gunung je.

These are all the material for building purposes at the mount foot.
So, untuk tujuan pembinaan rumah-rumah kat atas gunung tu, orang ramai yang baik hati lagi ringan tulang diminta jasa baik untuk tolong la angkat semua material tu naik atas. Sukarela ar, sapa yang rasa diri larat ar bleh angkat. Untuk menyenangkan kerja orang yang sukarela mahu angkat, materia…

Mulakan minggu baru anda dengan ceria

...Yea. no matter what happens ahead. sila ceria-ceria...
Cuti sekolah. Yay! tidak la aku mempunyai perasaan sehepi zaman high school dulu-dulu bila tibanya sem break. Tapi aku suka sebab aku boleh bangun lewat sikit sebab tak perlu hantar adek aku awal pagi g sekolah. hehe. so perlu diraikan juga boleh extend waktu tido.
Hari isnin, minggu baru. kena motivate diri rajin pergi keja. Apalagi, wear my best clothes. Another good thing, selalunya kena hantar auntie g hospital. Ok, ditekankan disini aunty aku bukan sakit aku kena hantar gi hospital. Tapi dia keja situ. Dia kan nurse. Disebabkan aku pakai kereta beliau, so aku kena hantar la beliau gi hospital. So, stori di sini, hari ini dia keja shift petang. So pagi ni aku boleh nyanyi kuat-kuat sambil bawa kereta. Kalau dia ada duduk sebelah, aku tak boleh pasang lagu kuat-kuat pastu kena drive sopan-sopan.haha.
Masuklah kereta, start enjin, pasang lagu. yup, electrical system kereta ni sudah repair. radio sudah boleh pasang, ritu senyap j…

I am number sixteen.

Image
I am number sixteen. I came from a planet called the GROGOrient.

Let's lend a hand.

Happy entering the first Sunday of Lent. So far my Lent goes pretty well, though along the way i did receive not-so-good-news, either personal matters, global issues or involving people who matters to me.

I am here to talk about almsgiving. Jika kamu tidak tahu apa itu almsgiving, dalam kata lain almsgiving itu adalah memberi sedekah. Mungkin kamu biasa donate-donate ni. Tapi kadang-kadang kita ragu-ragu mahu menderma. Yala, kita takut sebab kes-kes penyalahgunaan dan sindiket-sindiket yang menipu. During lent, almsgiving is one of the many practices we are encouraged to do. In a way almsgiving is about sharing the God's blessing we have with others.
But do it generously. Let us during this Lent be more generous than usual. Jangan stingy sangat nak mampus. Siap kira-kira lagi bajet bulan ini kalau donate RM100, kena cut expenses sini sana. Susah2 jangan ah.Sungguh tidak sincere.

Let us also put our prayers to those who are in need, who suffers illnesses, who experience difficulties a…

Your strong will to continue living beats everything

Image
Sapa sudah tengok 127 hours? An interesting inspirational movie. Saya tengok sebab Dido nyanyi soundtrack. Secondly, sebab James Franco sangat macho di situ. haha. Cerita itu berkisar pasal manusia ni, kalau kamu ada keinginan nak meneruskan kehidupan, you can. With strong will, yes you can.
Maka saya ingin bercerita sikit kesah kawan saya yang ada kesungguhan tinggi untuk meneruskan kehidupan. Sedia maklum, dengan semangat yang tinggi, kamu boleh buat apa-apa saja, ok semua..
Semuanya bermula pada satu weekend. Sekali beliau tertinggal pulak document kat opis. Weekend wei, mana ada orang kerja, opis tutup. Sebab beliau kena amek document tu jugak, maka terpaksalah beliau ke opis juga hari sabtu. No one around, she's alone. Sekali have to answer nature's call. There's a door connects the pantry and the loo.
Selepas selesai urusan sulit beliau dalam bilik sempit, sedar2 pintu terkunci. Darn! Trapped inside the pantry room. Pintu terkunci dari luar la pulak. Kalau ada orang d…

Love your boobies, girls.

The normal boobs ( . )( . ),
the silicone boobs ( + )( + ),
the perfect boobs (o)(o).
Some boobs are cold (^)(^),
and some boobs belong to grandmothers \./\./
And let’s not forget the very large boobs (o Y o),
and very small boobs (.)(.),
and lastly the asymmetrical boobs (•)(.).
say ┌П┐(◉_◉)┌П┐ to breast cancer !!as copied from my friend's status in fb.

p/s : small boobs, big boobs, i dont mind, keep them original. Love your boobies girlfriends.
And happy women day. :) -malden-

Jangan Pandang Camera

Image
iya. jeling camera pun jangan. Sapa tengok camera jadi batu.
Saya sudah kena tag oleh cik lunarwolf. Ada contest2 pulak budak ni. ritu ada contest orang comel, sekali saya xleh masuk pulak dah. sebab orang hot tak boleh masuk.
Rules contest, tekan sini. Saya kurang rajin mahu kopi pes (sebab saya nak korang pergi klik)
Ok. ini gamba dia khas untuk haida.

Nah. Siyes tak tengok camera weh. Baik punya bontot kambing.



Kang marah pulak cik lunarwolf. Tak pasal-pasal kena fire sebab tak paham bahasa. Pastu tak pasal-pasal plak saya di samakan dengan kambing nanti. Yang g letak gamba kambing sapa suh kan.haha

ok la, ok la.


Nah gamba yang sungguh sopan untuk anda. Aku tak tengok camera tau!

Tak perlu nak eksplen gamba sebenarnya, tapi aku nak juga bercerita. Fokus kat gelung selotape kat kaki tu. Itu skills okay. Pakai-pakai kaki lagi. Tak tengok lagi pakai hidung dan lidah. haha
Ni gamba aku menjadi AJK backdrop majlis kawen-kawen pak cik aku dulu. Kurun bila ntah.

Oh. kena tag orang. Sape rajen buat…

Lent season 2011

Wow. with a blink of eye, the lent season is coming again. This Wednesday remark the beginning of lent. I wanted to be reminded, always, to keep my Christian value intake. Though i do often get "Mel, kamu sangat holy" statement from people around me, i do not agree that i am. Kadang-kadang rasa kesian when people see me as a "religous" or "holy" person, which actually i am not. I also regret that that I may potrays characteristic that mislead them to think that im 'holy", but actually i am also correcting myself. If only you knew what i have done, what kind of mess i've been too.I've done wrong doings, I am also trying to be a better person.
This Lent if possible, i want to be reminded about people who are less fortunate, who live in poverty, those who are in pain and suffering, people who are in hunger, people who are homeless and others.
My azam for the coming Lent.
* include others in my prayers, especially those who are in need * tahan …

Selamat 30 Febuari 2011

Image
Tajuk adalah untuk mengaburi minda kalian, selain, i wanna live a lie. I dont want the time to move too fast. I still want it to be february. No, i want it to be January, when everything seems to be a long way to go. No, i want it to still be 2010. Ugh, who am i to keep living a lie?

My watch says today is 30th Feb 2011. Sometimes, i hate fine camera. Tak perlu kot detail tak berkenaan kat situ. Bulu-bulu tangan untuk tontonan. Sila hanya fokus kepada jam ok. Iya, time gamba diambil adalah 1:36:11 pm. Itu pun selepas beberapa kali snap nak dapat gamba terbaik. Credit to my sis camera phone. Yes, my sis use better phone than i do, k..

So, stand on earth okay people. It is already the 3 rd month of the year. So, how your year had been?

Mari kita skodeng 2 bulan pertama 2011 saya. To me, my days went well. Cant think of anything major to be complaint about. My volunteerism works getting more fun and interesting. It is good to see other side of my area and be grateful to what a much better …