Posts

Showing posts from February, 2011

Owh na, na, what's my name?

This post is inspired by another " Kamek suka eh nama kitak.." i received today.

"Kacak eh nama kitak."

"Melody? So, you must can sing.."

"Why Melody?"

"Pelik na juak nama kitak.."

"Nama orang dari Sarawak memang pelik-pelik ke?"

"That's a beutiful name."

"Unik eh nama kitak."

"Nama kitak Melody? Wah, kamek dah lama cari orang nama Melody, agak-agak bila kita boleh couple?"

Ok. The last one i made it up.

Hah. All the aboves are among people responses when they know my name. On purpose, whenever i introduce myself, i would say "My name is Mel." Unless in formal occasion where real names are required, i have to tell my full name, then i get various responses.

Sebab selalu dapat response sedemikian, saya malas nak mention nama penuh. Bukan aku tak suka nama aku, sangat suka. Just saya malas. haha.Tapi kawan-kawan saya sangat suka intro dengan bangga nya nama penuh saya. Saya tak kesah, layan aja.…

Mahu rasa-rasa macam artis?

Image
Entri ini diilhamkan setelah saya TERbelek section Puteri Metro di paper HArian Metro. Ok, fine. BUSTED! I also read this tabloid paper besides The Star and The Borneo Post. Aku tak pasti edition HM kat sini sama tak dengan kat Semenanjung M'sia, tapi yang pasti ada collumn Puteri MEtro hari-hari. Semestinya puteri tu gamba perempuan la, either dari Sabah or Sarawak. Pastu duk cerita pasal misi, cita-cita mereka. Ada cita-cita menggunung, semoga berjaya lah. Tapi kadang-kadang baca mesti ada part merepek yang sangat tak boleh blah ( yang aku g baca gak tu pahal..)
Pastu aku teringat satu benda, aku tak pasti la benda merepek yang dorang tulis tu betul ke tak macam empunya Puteri Metro itu punya cerita. Ke si interviewer a.k.a that collumn writer yang memandai merepek buat bahasa bunga-bunga. Berdasarkan pengalaman (ceh..), article kuar siyes tak macam masa interbiu. Sila rajin kan diri terus jeling ke bawah.



Aku malas nak cakap banyak sebab aku saja nak update blog, tapi korang pik…

Kisah Wedding Day Imaginasiku

Image
Sempena bulan romen-romen ini, saya menyahut cabaran cik eyka untuk menjawab challenge Amau Day 7- your dream wedding. Lagi ngam kalau saya post entri romen-romen 4 hari lagi, tapi maklum lah saya pun mahu kuar romen-romen time tu, maka tiada masa. eh.
Baeklah, stret to the point. I am very afraid to do this entry. Haha. AKu tidak suka jika imaginasi aku tidak menjadi kenyataan. Tapi, secara jujurnya, berapa banyak kah imaginasi yang sudah menjadi kenyataan? Tiada. So, biarlah saya terus berimaginasi secara drastic, sebab imaginasi ku lagi indah-indah dari kehidupan sebenar. Biarlah saya idup dalam imaginasi indah kejap k? haha
Of course my dream wedding would involve blessing ceremony at the church. That always the first thing that cross my mind. Standard la kan wedding gown putih. Tapi tak mau skirt kembang-kembang. Itu stail dulu-dulu la, skirt kembang-kembang, kalau budak kecik sembunyi bawah tu mesti hilang tak jumpa. Lagi satu imagine mahu jalan-jalan mesti bapak susah kalau paka…

Misi mencari paket merah di ibu kota

A little football talk.

Right, all the fuss about Nando Torres requesting to leave is finally over. He's a Blues now.
En Torres kesayangan sudah meninggalkan Liverpool untuk bersama-sama dengan pasukan berjersi biru, Chelsea.

Sebelum itu, Kenny Dalglish a.k.a manager backup selepas Roy Hodgson kena pecat mahu repair-repair pasukan liverpool yang no doubt sangat hampeh season ini. So, he wanted to bring in Luis Suarez to fix the attacking side to partner with the one and only striker yang menjadi iaitu En. Torres. Though i personally do not like Suarez attitude ( err..just say i do not like arrogant footballer), if we recall recent world cup, Luis Suarez tahan bola pakai tangan untuk melayakkan Uruguay. Bagi saya itu sangat keji, walaupun dia dapat red card. Tapi bagi saya, sebagai footballer yang professional, you should play professionally too. Main betul-betul, jangan berlakon-lakon. Berlakon pergi set, cari director, buat filem, jangan main di padang bola. So, dipantaskan intro si Luis ni, dia kini suda…