Rejoice, for i have return!

Ok. Fine. Tajuk macam TERover. Saya mungkin mendiamkan diri lagi. Berapa lama saya hilang? Seminggu kot. Tu pun tak tahan nak blog sebenarnya. Hari first cakap tak nak online, siap malam tu dah mimpi-mimpi tak online dah (gila weh, siap mimpi-mimpi, macam drug addict gian dadah dah). Facebook boleh gi nak diam, kurang best dah, melainkan saya nak main mapia. Kalau nak delete pun lepas ni, rasa nya boleh ja nak let go. Blog macam susah sikit, sebab hari-hari ada saja benda bodoh saya terpikir nak tulis. Tapi untuk seminggu yang dah berlalu segala idea ntah mana saya letak. Tak mau blog punya pasal, tapi sekarang obvious saya tewas sudah kan dengan munculnya entri ini.

Pertama sekali, i wanna write, because my blog is where i place my stupidity, expressing my nonsense thoughts. Second of all,i know you miss my blog. I have several readers who occasionally read my post. They rarely leaves their comments here, but they commented on my writing face-to-face. Itu lagi scary okay, depan-depan they kutuk kaw-kaw punya, betul-betul hao liao.. If not pun through the phone. And most of all, they quoted what i write on my face. gila punya tahap embarassment, tapi saya peduli apa, its fun to laugh about.haha. One of them asked me why i stop posting. I told them that i feels like my info leaks through what i write and post online, not only through this blog but could also be from those social network I log into. I would like to quote back roughly what my friend told my me.

" What are you scared of? After all, which part of your blog is actually true? Most of them , er, or all, are your imaginary nonsense writing.."

Yeah rite. Lepas ni, lantak apa la saya nak merepek. Stalk pun stalk lah, bosan dah.
haha. To the person who own the above statement, thank you. I think because of that i feels driven to return to blogging. (tapi ko tauk nak sebab aku nang mok tabur benda nonsense ajak2 nak? haha)

Ok. So i was tagged by amau. Basically this is a 30 days challenge. sorry amau, I dont feels like to do all la..Aku mok pilih-pilih soalan ya, sebab some sudah bermain-main di minda. So berikut adalah soalan-soalan nya seperti yang di copy dari Amau.

day 1 : your favorite song
day 2 : your favorite movie
day 3 : your idea for perfect first date
day 4 : your favorite photograph of your best friend
day 5 : a picture of something you want to do before you die
day 6: a photo of an animal you'd love to keep as a pet
day 7 : your dream wedding
day 8 : a song that match your mood
day 9 : a photo of the item you last purhased
day 10 : a photo of your favorite place to eat
day 11 : what's in your make up bag?
day 12 : your current relationship, if single discuss how single life is
day 13 : a picture of your favorite band or artist
day 14 : a tv show that you're currently addicted to
day 15 : something that you don't leave the house without
day 16 : a picture of someone who inspires you
day 17 : how you hope your future will be
day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/ same sex
day 19 : a picture of something you want to do before you die
day 20 : the meaning behind your blog name
day 21 : a photo of something that makes you happy
day 22 : a letter to someone who hurt you recently
day 23 : 15 facts about you
day 24 : a photo of something that means a lot to you
day 25 : who are you ?
day 26 : a photo of somewhere you want to go
day 27 : what kind of person attracts you?
day 28 : in this past month, what have you learn?
day 29 : something that you could never get tired of doing
day 30 : a photograph of yourself today + three good things that happened in the past 30 days.

So Amau, since you tagged me, ko ada sedikit hak istimewa ku berik. Dalam banyak-banyak soalan di atas, ko pilih sigek untuk aku WAJIB jawab aok. Kelak ku crap kan.haha. Yang lain-lain, you read this, you are automatically tagged. But you want to do it or not, up to you. Kamu punya blog, suka hati kamu la kan nak buat ka tak. haha..

Ok, enough crapping. bye2.

-malden-

Comments

  1. Wow.. thanks for the hak istimewa.. :D erm erm rasa mok pilih 10 igek jak hahaha sebab terlampau rambang mata dah...ok, dlm 10 igek tok aku narrow sampai sigek jak.. rasa kedak mok suruh ko wajib polah day 30 tapi setelah bernegotiate dengan alter ego aku, aku pilih


    jeng jeng jeng..

    day 27 ya wajib... hehehe.

    cos aku maok tangga.. :D and i am doing your admirers a favour here. so sapa2 la yg selalu tlg Melod reload kredit ya, please thank me and reload for me too yah! ahaha

    ReplyDelete
  2. And most of all, they quoted what i write on my face. -quote by melot-

    woh, amau berani mati mintak d-stalk!! bahaha weh, aku mok hak istimewa juwakkkk

    ReplyDelete
  3. wahahaha..adoh amau..tapi sebab aku dah berik hak istimewa, sigek post kelak 4 that la. pa ku asa ku jawab 2 line jak pun dah cukup kot.haha

    step, ko mok juak ka? ok lah bebeh, ko pilih sigek..haha

    ReplyDelete
  4. aku mok tga ko maki2 kit..haha

    DAY 18!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Step: ahahaha..yes bagus pilihan anda.. ya antara list dlm 10 igek yg aku maok.. kuangx4..

    Melod: eh.. nampaknya aku perlu state - siap dengan intro, body and conclusion hahah.. kedak esei skrip jawapan utk ambik hati lecturer. wadeh.. demand. hahah

    ReplyDelete
  6. yah.... haha. agak caka ko step. actually kinda wana avoid that one asa macam ku perfect gilak la tek mok cari benda2 yg irritates dari org len. sikpa, challange accepted!

    amau, haish. cubaan ku gagal untuk write less owh. nevermind, i think i can crap..just tunggu jak ku rajin dikit k.haha

    ReplyDelete
  7. melot, saya bangga dgn kamu! kamu mmg anak betina sebenar!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jiran sebelah rumah

Oh kad ATM