Berita Banjir

Bau - Hujan lebat sejak malam semalam menyebabkan paras air naik membanjiri kawasan-kawasan rendah di sekitar daerah ini. Dijangka hujan akan berterusan dan berdasarkan rekod, kemungkinan besar paras air akan naik lagi. Sang mentari langsung tidak muncul, mungkin beliau hibernate. Ramai pekerja tidak dapat meneruskan perjalanan ke pejabat dan terpaksa berpatah balik kerana jalan sudah ditenggelami air. Traffic jam pun teruk.

Sementara itu, sekolah pun sudah ditutup. Salah seorang pelajar yang ditemui, Ursula (bukan nama sebenar) mengatakan pengetua membuat keputusan membenarkan semua pelajar pulang ke rumah sebab paras air sudah naik. "Sia-sia saja saya bangun awal, pergi sekolah belajar 2 period ja terus habis. Padang sekolah sudah macam lautan,kejap lagi mesti masuk sudah dalam kelas."

Seorang lagi mangsa banjir, Mel Malden, ditemui berkata beliau tidak kesah banjir, cuma kesian kepada rumah-rumah mereka yang terjejas. "Hujan lebat, tengok astro pun tak dapat. Dapat tengok titik satu tu je. Itu lah yang saya kesal musim banjir ni."

Dijangka banjir mungkin bertambah teruk berikutan hujan tanpa henti. Bersiap sedia memindah barang-barang anda, pastikan spender anda cukup musim hujan ini dan jangan main air banjir.

Comments

  1. wahh....teruk juka banjir sia. bintulu i hope sikda la... penang tok malar jak sejuk. mengalahkan sejuk tanah tinggi. padahal tepi laut hishh...

    btw, spender ko cukup ka? wakakaka

    ReplyDelete
  2. hahaha. yup. heavy rain 2 hari berturut-turut. ney ndak banjir. Abg bomba n abg askar sudah kelihatan dengan bot-bot mereka.
    sejuk ka penang? maka step madah panas. lain penang kah nya? haha

    Err..spender? cukup kot. sik cukup, pake jak yang sama berhari-hari.hahaha. living room sudah di convert jadi ampaian, should be okay.

    ReplyDelete
  3. Upload la skali gambar2 banjir pok..!

    heh,pusak2 semua sihat?jgn bg mereka2 maen aek bah.nti ada y mati lemas..kurung sja dalm rumah!

    ReplyDelete
  4. hahaha...step di penang lain...aku di penang lain hahaha...kalik tpt daknya terlampau tinggi, dekat dengan matahari so panas (apakah??? boleh pakei ka teori tok???)

    ReplyDelete
  5. eyka : sehat jer dorang. tido jerk lebey. haha. gamba? tidak rajin nak upload...haha

    Jeans lusuh : haha. mungkin. terbaik lah teori anda!

    ReplyDelete
  6. ahahha.. aku mok tetak sampai tempias bertempiaran bila tangga komen pasal spender ya.. XD

    bagi aku, penang ok jak. kadang2 panas, kadang2 sejuk. mungkin sebab aku kat area tengah yg tak jauh dan tak dekat daripada matahari..

    ReplyDelete
  7. haha. spender penting weh.
    mungkin juak ko di tengah2. aku pun sik paham, apakah keadaan cuaca sebenar di penang. sorang madah sejuk, sorang gyk madah panas..ahah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jiran sebelah rumah

Oh kad ATM