Another SMS I least favor to receive

*beep beep...

1 text message receive

"This month of January is very special.There are 5 Mondays, 5 Saturdays and 5 Sundays in only one month. This only happens every 823 years. It is called the "money bags". Forward this message to 8 good persons and, as per Feng Shui principles, money will flow. Those who stop the chain will get nothing."

Ahh..nonsense. Not that i do not appreciate niat baik si sender yang ingin spread this good thing to me, selain consider saya sebagai salah seorang dari 8 good persons he/she has (ok..so this prove im a good person kan?)..but seriously, i dont feel like i want to spread it foward. The above is an example of chain SMS, there's a lot more similar SMS out there. Especially yang suruh hantar kat beberapa orang, suruh doa-doa certain prayers, jika buat dapat benda bagus, jika tidak benda tak baik akan menimpa kamu atau orang terdekat. Maybe some may sound scary, tapi, saya tak percaya.If it involve some kind of prayers, i'll take it as a reminder to pray for others. Mungkin kamu lalai kot selama ni, mesej macam tu buat insap kejap.

Dan untuk pengetahuan anda, rasanya chain SMS ni selalu stop bila saya yang receive.
Maaf jika saya spoilkan rantai SMS itu, dan mungkin sebab saya yang broke the chain, sebab tu tak ada lagi benda baik berlaku kat kamu dan saya. So, lepas ni jangan hantar kat saya, sebab saya tak baik pun sebenarnya. Benda ni kena hantar kat orang yang baik saja baru jadi..haha

Kenapa saya malas gila-gila mahu send SMS macam ni? Satu, bazir credit saja..Dua, saya tak percayalah dengan hantar-hantar SMS macam ni boleh jadi kaya ka, good fortune ka, dapat husband hensem ka. Nonsense ok. Kadang-kadang saya curious pikir sapa la yang stat sms mengarut tersebut. Apakah faedah beliau dapat. Saya teringin juga nak start chain sms, nak tengok sampai mana sms tu circulate. Mungkin tu kot kepuasan orang dapat. Saya nak hantar chain SMS berbunyi macam ni.

"Dewa Step merupakan Dewa Duit yang langsung tidak senarai dalam mana-mana tamadun dunia. Ini disebabkan cuma orang terpilih sahaja yang mengetahui Dewa Step. Tahniah, kerana anda berjaya dipilih dari jutaan orang di dunia. Hantarkan SMS ini kepada 2.5 org, dalam masa suku saat maka sesuatu yang baik akan terjadi kepada anda. Kalau semasa anda duduk exam, tiba-tiba tak tau nak jawab apa, sebut nama dewa step lima kali, nescaya anda akan tahu jawapannya. Kalau ada masalah rumah tangga pun, sebut nama dewa step boleh menyelesaikan masalah anda. tunggu apa lagi, sila edarkan sms kepada orang tersayang."

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. "jgn main2 sama nama dewa step, haaaaaaaaa!!", INI BRTOL2 DEWA STEP YANG KASI TINGGAL KOMEN~~

    ReplyDelete
  4. Tettttttttttttttt..typo detected!
    BRTOL2!!hahahahaaa..dewa step pun boley silap ka?O.o
    amitabha~~can!
    haha

    ReplyDelete
  5. hahaha..dewa komen saya. mesti hari yang baik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jiran sebelah rumah

Oh kad ATM