Jalan Simpang 2

Aku mengayuh basikal laju-laju. Sampai terasa lenguh kaki. Nampak simpang jalan bercabang dua. Jalan satu lagi sibuk dengan kenderaan, satu lagi sunyi dan berlubang-lubang tak kena maintain. Aku pun pilih jalan satu g sebab ingat jalan tu bersambung balik ke jalan besar tadi. Sekali kayuh punya kayuh, makin jauh..tak juga jumpa balik jalan besar tadi. Jalan tu punya payah nak berbasikal kat situ sebab jalan tanah.

Akhirnya aku sesat. Tapi aku kayuh-kayuh juga la kat jalan tu sampai aku tiba kat satu bandar yang nampak macam familiar. Familiar sebab aku nampak satu bangunan ni. KOMTAR. Ya, aku di penang. Bapak tak logik. Macam mana entah aku boleh kayuh basikal dari Kuching sampai Penang. Macam mana entah aku merentas Laut China Selatan itu tadi.

..............................
..............................
.............................

mimpi aku malam td. Sila lah interpret kalau terer.

Comments

  1. meh sini nk tlg interpret....

    mimpi anda ini bermaksud..anda akan mendapat sesuatu yg xDIJANGKAKAN setelah pelbagai rintangan dan cabaran yang anda hadapi. segala usaha dan kesungguhan anda selama ini akan membuahkan hasil samaada buah pisang mahupun buah durian ataupun buah2 yang sewaktu dengannya....
    sekian..

    ReplyDelete
  2. mksd dia - KO TIDAK BASUH KAKI SEBELUM TIDO!

    ReplyDelete
  3. aku rasa kan maksudnya, masa depan ko ada di Penang. di Komtar. itu tujuan hidup kita. Untuk shopping! :D

    ah, ini serius. aku rasakan, nya mok ko dtg Penang. ataupun subconsciously ko rindu ngan Penang. sbb mimpi ya is playing with our subconscious mind ba.. hehe.

    ReplyDelete
  4. mau2..masa depan ada d penang means she either gonna cont study, work there or marry a penangites?? LOL

    ReplyDelete
  5. ika : pergh. skema interpret. bapak baik ah kalau betol..haha

    debbie : siap berus2 lagi tu kaki tau. ka saya punya doa sebelum tido yang tak abes sebab tertidur? adeh. penang? ahhh..rindu dia punya tomyam.haha

    amau : adoi. my subconcius mind is stiap masa. i dont know when im really conciuos.haha

    ReplyDelete
  6. yo pok! ko bc entry nya tok..mcm da kaitan ngn hacking2 jak..cam fb ko yk ko pdh slu pdh ko tuka2 password ya...

    http://cyrildason.com/2010/10/11/my-twitter-account-cyrildason-got-hacked/

    ReplyDelete
  7. ok. read it already. basically sama la story dengan aku mpun. haish. sapa ndak rajin menghack acc aku. mok padah ku billionare sik juak. xkda pekdah kot mok nangga acc aku. i think its time mok delete gamba yang berpatutan untuk kesejahteraan sejagat.haha. watever

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Oh kad ATM

Jiran sebelah rumah