I Miss you

Dear futsal,

I have to write this note because I miss you dearly. You always in my mind, every minute, every second. I always dream about you, I always wondering whether you miss me in return or not. I dreamed of kicking the ball, running...and what i miss of all is scoring. The thrill of celebrating the goal i scored. Seeing people faces congratulating me. Not forgotten, the relieve and happiness when winning a tournament..miss you so much.

xoxo,
Kasut Umbro, Nike-Tiempo kaler Cream & PUMA.



Dear UMBRO, NIKE, & PUMA yg dah buruk,

Ini mesti kes bosan. Apa korang ingat aku rindu ka kat korang? Pegi la lepak2 kat situ, menyebok ja! Sudah-sudahla tu bermimpi tak ingat. Rindu2 plak dia, geli betol. huh! Ngegeh sungguh...

pqpq,
FUTSAL yang kewl.

Hahaha. Ya saya tau. Di atas ni memang kes merapu, tapi saya tak menolak hakikat rindu kat futsal itu. So, yang ni saya nak cerita sikit my dream team. So, basically after 3 years playing futsal for USM, and 2 years as the Captain (if i'm not mistaken, or maybe lesser..) i, if possible wouldlike to set this team, which i believe could make a good play, or maybe possible good result. But this is based on my oberservation as well as the time i serve and being together in the team.

The Goalkeeper
I'll pick 2. Kak Yan and Ika. Diorang ni save attempts, dangerous one in their very own way. Waktu aku first year kak yan memang superb, time entah kat mana c ika tak muncul lagi.
Ika selepas itu dah jadi keeper aku salute. So keeper pilihan aku ni lah dia.

The Players
Kalau tukang amek penalty or freekick, sudah tentu aku pick Ira. Sapa-sapa penah tengok dia sepak cara cucuk dia, tau ah takut dengan kelajuan bola tu. So kalau free kick or penalty, beliau memang berguna dengan kebarangkalian 80% masuk gol.
Play maker aku pick Dayah. Ai, seriusly..dia ni boleh create play. Opportunity create, possibilities chances completed pun bagus. After dia bleh try dari jauh. Terbaik gak ar. Kalau awak baca entry ni, sudah2 lah tu tersipu-sipu k?
Defender aku pick Aaya ngan choteck. Choteck ada aku rasa selamat ja gawang tu. Aaya lagi ah, dia siap leh sepak kuat sampai bergegar lampu.hahaha. Wani pun ok gak walaupun dia suka nek atas.
Foward aku pick Ina and Priya. Ina shooting aku kira sharp dari aku. Priya bagus sebab leh turun naik main defend and foward.

Haa..itu la dream team aku. Tapi kalau budak-budak futsal baca ni and tak tersenarai, ada ja tu. Reserve ka..reserve pun penting. hehe. Aku dah malas nak describe lebey sebenar nya. Aku? aku suka aku yang main time first year. Tak kenal sapa-sapa, accept critics and comment dengan suka cita, no pressure on my shoulder, nothing to worries, no responsibilities to take care of..i just play, score and have fun..ahaha

tapi kamu..kamu dah main-main kan perasaan aku lepas tengok kamu. Kamu buat aku teringat balik kisah-kisah lama. Kenapa kamu macam tu. Kamu tahu aku tak mampu nak miliki kamu, kamu memang sengaja ya??
















Owh kasut. Kamu telah mencuri pandangan aku.
SAYA NAK KASUT INI!
(aku ambek dari sini)

Comments

  1. kembang...kembang..kembang... lalala~~~

    ReplyDelete
  2. kembang, kembang idung. meh la tlg belikan sket kasut tu oi..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Oh kad ATM

Jiran sebelah rumah