Posts

Showing posts from August, 2010

aku volunteer

Baiklah. Aku ada benda nak cerita kat blog ni bila aku ada hari yang menarik..Tiga hari ni aku pegi mem'volunteer'kan diri pabila diperlawa oleh seorang kakak kepada kawan. Beliau mencari volunteer untuk tolong2 distribute 1000 bijik laptop 1 Malaysia secara FREE ( yup, free..ditegaskan di situ) kat budak-budak sekolah di area aku nih. Aku pun aok jak la, maklum la dah xda keja sangat dah kat umah ni, teringin sangat lah nak berbakti kat orang.

Sebelum itu ingin dijelaskan bagaimana bebudak ni kena pilih yer leh dapat itu laptop free kaw-kaw punya la. Nama budak2 ni dipilih secara random pastu dihantar ke pihak sekolah berkenaan untuk ditapis, nak select bebudak yang layak la nak terima laptop tu. Patutnya bebudak di screen dari segi pendapatan keluarga dan akademik ar. Tapi aku tengok ritu, cam hampeh je parents datang ngan kerete mewah tahap gaban, dapat jugak la laptpo pree tu. Ceh. Pastu siap ada lagi budak sah-sah disiplin teruk paras bawah 0 pun dapat gak laptop. Memang p…

It is not I do not want to update but....

I do not have much to tell, because my everyday was pretty the same. haha. Lame. But i am always trying to look at the bright side staying at home. Yela, studying abroad for years, balik cuti pun kandang-kandang, eh, kadang-kadang.. So mari kira-kira sket tempoh yang equivalent saya patut spend time di rumah saja. 1 tahun aku kat labuan, 3 tahun kat penang. Nak langsaikan hutang tidak berada di rumah itu bersamaan dengan 4 tahun ( lebih kurang ar..hahaha) la aku kena ada rumah..or more or less my hometown..haha.. Ini bukan satu perkara wajib, tapi ni aku punya pemikiran yang kurang matang yang aku rasa aku patut berbuat demikian. hee..

Owh..aku mula merapu lagi. Aku duduk rumah memang otak ni tak berkembang sikit duk bergolek-golek depan tv. Tak pun aku guling-guling dari ruang tamu, ke bilik tidur, ke ruang tamu lagi tak pun ke dapur. Sekarang aku sangat expert dah bab guling-guling ni. Nak try mengulung-gulungkan diri pun terbaik dah. Ah,,sudah la bercerita hari-hari biasa aku di rum…

Konvo punya pasal

Mari sini saya nak cerita sket pasal expenses saya berkonvo. Dulu saya sekolah suka simpan-simpan buku, konon-konon macam buku log la, buku account la. Gatal mengada suka sangat nak merekod dan tulis-tulis. Dah besar cam taik la nak rekod-rekod dah. No tepon orang pun tak ingat melainkan no tepon sendiri. haha

Flight to n from = RM 400+
Baju konv0 = RM70 (kot..resit ilang xingat. agak2 ar)
Kasut = RM 60
Jubah = RM 60 (p aku rasa yang ni JPA bayar)
Frame = RM150
Stage picture = RM30
File USM = RM22
Kos lepak-lepak, dan makan punya pasal = +/- RM250
Outdoor photo (well jurufoto upahan ) = Pas share2 lam RM30+
Gifts untuk kawan2 = agak2 lam Rm100 la
Bayar beg aku kat epot pegi and balek = RM60

Mari kita add up suma
Total =RM1232 (lebih kurang ar)

tolak ralat matematik aku dah berkarat, mari tolak RM100 (besar giler ralat)..RM1132..still exceed RM1000. Ni ntah ada benda len aku lupa nak kira.. so konklusion..Lebih RM1000 la.
Yang ni xtermasuk accommodation tau. Sebab …

Road from penang to kuching.

Well, im back at home. Not my house basically, my uncle's. (i only stay here because i want his internet connection). Time move too fast. I enjoyed my time in Penang, and yes good moment always end fast.

Last night flight was okay. No babies or toddler onboard so no sound of kids crying. but still, i cant sleep in the flight. Buat bodo la lam flight ya selama 2 jam. Dari penang ok gik cuaca, dah mok dekat2 kuching, pilot announce cuaca agak buruk di luar kuching. Gegar2 la time mok landing. P ku lalek pa, ku xda perasaan. Ditambah pula di sebelah kiri ku ada couple orang putih, sedang romen2, peluk2..ahhh..boleh sik iboh sitok ( cehh..padahal lam hati jeles "ku maok juak" hahaha). Aku berpura-pura sik lalek, padahal aku pulak ada perasaan segan2 (cis, macam la aku yang PDA tek).
Aku berpura-pura tidur la, pejam mata p sik tido pun. Yang penting sik nampak la pa cdak polah.

Udah ku sampe2 kuching, lapa siot. McD helen belanja sebelum ya cukup sekadar mengalas perut. Ahh..mak…

How my convocation goes..

The day begin with me waking up early as 6 am, do my makeup and by 7am, Ira n I 'rempit' to Fajar to change our attire.
Well, for sure we are not wearing our convo clothes riding the motorcycle, so we need a place to change and decided to do so at Fajar's bilik TV, Never came to our mind that the're poeple crashing in the room. Thats how we end up changing our clothes at Maureen's room (thanks Maureen for your room..haha)

If you asked me how do I feel for my convocation, i will answer I have no feeling at all. Until the time we wear our robe, helping my friends with their robes and hats as they help mine, i finally feel a little excitement. Maybe sebab time tu dah jumpa ngan member2, sembang2, semangat ar skit. Naseb baik mereka-mereka yang duduk di kiri-kanan aku adalah yang kool. Tak da gak la aku bosan sangat. Tapi serious aku tak sempat nak nervous pun time dalam dewan sebab stat2 je majlis, trus turn kita orang naik pentas. Kejap ja trus abes. Dah duduk kat te…

The Time is Running Too Fast

Finally, the beloved USM hot spot let me log into my blog. Argh..now i miss several interesting stories..which at the moment i forgotten what i wanted to write. Lets just begin with what had happened recently.

Yesterday was fruitful. I was in the DTSP for rehearsal in the morning, lingering at booth 73 selling rojak and jeruk for a free rojak (oh yea.. i was advised to promote the booth by Fara, so im a person with my word. Aku nak wat iklan jap. "Sila singgah kat gerai 73, selling rojak n jeruk Pak ALi..haha..) And having no breakfast in particular before, the spicy rojak indeed made me had a sore throat. Then helping Ira with her frame, and headed back to RST getting ready for our hang out. Dayah on the other hand was so committed that she drove all the way back after teaching.

By noon we headed to Seoul Graden, funded by Helen. After hours of eating, basically that does indicate that our belly was pretty much very full. We jalan2 kejap, then linger again at tapak convo. Somewher…