Posts

Showing posts from June, 2010

MASUM THE FINALE

Lambat tol cerita series futsal masum.
Mari kita fast foward trus ke finale ( siaran tertunda sebab tidak dapat melayari sesawang dengan baik).

Kat final kita org jumpa balek budak2 Uitm..yela, mesti korang dah tau dah result skang. Bek la, aku cakap gak. Kitaorang kalah 2-0 ngan bebudak tu. Tapi ok kot dari grouping kena blasah 6-0. haha.. Nak wat conclusion, we play better than our first game. n of coz, uitm they are better team ar. Overall, the team kali ni, perjalanan kami, memang byk disebabkan kami bernasib baik. Yup. itu konklusi saya. Luck pun luck la, saya tetap berpuas hati, pasukan dapat masuk ke final. Itu keputusan yg cukup bagus. Over my own personal target, based on what i see my team capable of. n also melangkaui target i gave to unit sukan (quater final) & also melepasi target coach (semi-final)..aku ada imaginasi...buat kali terakhir menjadi kapten, time tahun akhir...i imagine myself lift up the cup n my team become the champion. haha. Tapi itu imaginasi semata2, …

MASUM Futsal Episode #6 : Hari Yang Penuh Debaran

Pusingan kalah mati, paling scary. Nama pun kalah-mati. Kalau kalah ja mati, mati ja kalah.
Setelah mendapat naib johan kumpulan, kami pun ke pusingan ke-2. Pusingan ke-2 pula berjumpa dengan UMS.

Game dengan UMS sangat memenatkan. Sebab dorang men game laju. Penat gak la main. Dipendekan cerita selama 30 minit perlawanan itu, perlwana berkesudahan 2-2. UMS seri jaringan pada minit2 terakhir. Memandangkan ini pusingan kalah mati, terus ke sepakan penalti untuk menentukan pemenang.

Ai..sepakan penalti ni la lemah. USM amek sepakan dulu, dah tepat ke keeper, keeper save. adoh.perasaan tergugat..UMS amek sepakan, masuk trus. Tapi lepas tu, UMS banyak sepak keluar. Pas dayah melaksanakan sepakan penalti dengan baik, relieve sket. Tiba nya saya nak sepak, orang yang las. Detik before sepak, sempat terbayang muka2 yang mengharapkan kemenangan. Cuba menenangkan diri untuk amek sepakan. Saya tau saya sepak xkuat, saya try set mind, sepak cari angle kiri atau kanan. Jangan tengah. Maka saya pun s…

MASUM Futsal Episode #5 : Hari berehat

Kami ada 1 hari rehat selepas game dalam group. Maka satu hari itu pun dimanfaat kan untuk berjalan-jalan. Yela, dah cakap nak g berjalan2 ritu, tanya coach nak bawa g mana, dia sendiri cakap ikut jer..So, ikut jela...cek2 bawa g Nilai. Ah..pa benda la nak tgk kat Nilai melainkan ada kain2 dan carpet ja..

Saya nak cari carpet ajaib, senang sket nak balek Sarawak, leh bawak saya terbang. Tapi xda plak orang jual.haha. Tapi saya berjaya rembat sepasang sandal crocs. Atleast time tu berjaya mengurang emo saya dengan berbelanja.haha

Pastu g balek ke tempat futsal. Tengok game2 hari tu. Sambil survey2 game team2 yang bakal dijumpai. Abes game, kena balik awal. Kena rehat2, dan prepare minda dan diri untuk perlawanan hari esok.

Sedutan episode akan datang :
~ Hari yang mendebarkan

MASUM Futsal Episode #4: Kebangkitan semula

Selepas tewas kepada Uitm, post mortem let everyone let out what they had in their minds. N yang banyak diperkatakan adalah, pasukan kurang bersemangat. So, time game against Unimas, pasukan nampaknya kembali bersemangat. hohoho

At least kesilapan yang semalam cuba untuk tidak diulangi. Nampakla team main dengan lagi bersemangat. Siap si Wani dah prepare dia punya cheer yang xble blah. Kalau aku nak share video dia cheer, bleh gak. Tapi aku kena minta kebenaran dia dulu ar.ahaha

Apa-apa pun, perlawanan dengan Unimas agak mencabar, tapi kami berjaya main dengan baik dan menjaringkan 2 gol.. Tapi game yang ni, siyes bersemangat main. Maybe sebab dah kena kot dengan UiTM hari before tu, tu yang bersemangat. Sebab kena menang kalau nak men lama g game. Dan selepas habis game, wat a relief saya rasa pas team kembali bersemangat. Fuh...

Sedutan episode akan datang :
~ hari yang penuh debaran

MASUM Futsal Episode #3 : The False Start

First, mari kita belek-belek grouping my team. USM satu team dengan UiTM & Unimas under kumpulan A. Dan our first game, merangkap the very first game untuk pasukan wanita adalah USM vs UiTM. Owh..bahagianya akan menentang pasukan johan tahun sebelum itu..

Kecuakan mengenang akan menentang pasukan yang kuat macam UiTm itu, memang power juga la. Xda la cuak sgt, dalam hati kecil still terselit "yes, kami mampu menang"..haha..tapi beginilah yang terjadi.

Perlawanan adalah pada jam 9.50am. Dah set2 strategi dan warming up. Masuklah kami ke gelanggang. Maka bermain la kami separuh masa pertama selama 15minit. ugh..memang kami ada masalah first game mesti sucks. siren berbunyi menandakan berakhirnya separuh masa pertama, dan pada masa itu, gol kami sudah dibolos sebanyak 4 gol. ugh...stat balik separuh masa kedua selama 15 minit. las2 keputusan perlawanan adalah 6-0. ugh..teruk sungguh. sepakah ketua pasukan yang di belasah 6-0 itu?? huhu

Game tu agak frustating. teamates cam kur…