Posts

Showing posts from May, 2010

MASUM Futsal Episode #2 : Jog jog to remember

The second day at UKM, yet, the tournanment hasn't started yet. The free day was used for a little training that morning around 8am. We were asked to slow jog around UKM campus. At least jogging around UKM campus is better as compared to jogging around USM's hilly campus. Imagine you slow jog in USM up to canselori..~i'll pass.

Baiklah. Fast forward part kami slow jog keliling kampus UKM, kerana xda apa-apa yang menarik pun ketika berjoging itu..except we gasping for air. Tapi, ada satu part kami berhenti kat tempat lapang. Actually, its a parking space. Time tu xda kereta parking pun, so bleh la pakai tempat tu nak sepak2 bola.

Time ni la wat training ngan bola. Walaupun pun tempat tu sebenarnya xsesuai untuk kita lari2, tapi dah tu ja tempat lapang yang ada. Rembat jela.
Kat sini la nak cerita sket. Time kami berlari2 pecut kat situ, tempat tu curam sket je, adalah budak ni, si Ana (bukan nama sebenar) gagal membrek kan diri ketika memecut dah terlanding atas pokok bunga be…

MASUM Futsal Episode #1 : Pilot

Bertolak dari USM kira2 jam 9++ pagi. Walaupun dah disuruh berkumpul kat padang kawad seawal jam 8am..walaupun sebelum tu ada masalah2 sket. Budak2 lambat return kunci la, kereta rosak la, nak simpan barang la..ai..penat tol. Nak kena jaga n menguruskan orang lain padahal diri sendiri pun x terurus lagi memang tensen. Ahernya bas pun muncul, maka bertolak la bas itu menuju ke KL. lebih kurang 6 hours journey..sampai la kat ukm kira2 jam 4 petang.

Sampai kat UKM. Kena tunggu jap, nak uruskan penginapan budak2 futsal. Cam besa la, jarang2 ada benda yang pantas, cepat, laju nak siap. Sesi nak dapat bilik pun lambat gak. Dah penat2 angkat barang2..selepas penantian itu, last2 dapat gak setelkan bilik...
Naseb bek condition bilik yang ok..just bilik air agak kureng la..

Masa untuk rehat2 pas penat menempuh perjalanan.

Sedutan episode akan datang :
~monkey menyerang!
~ terbabas ku ke pepohon bunga

Somebody i need to lean on..

this few days, its been hard for me. I had the feeling that im not good in handling stuff anymore. Maybe its because my hormone isnt at its best state, or im just hanging wif tonnes of tasks, placing me under stress. And a song came into my mind, which truly explains how i feel in times like this..Lean on Me by Bill Withers
Sometimes in our lives we all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrowLean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean onPlease swallow your pride
If I have things you need to borrow
For no one can fill those of your needs
That you don't let showLean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean onIf there is a load you have to bear
That you can't carry
I'm right up the road
I'll share your load
If …

Mimpi Indah? Tidak..

Malam tadi aku bermimpi lagi. mimpi yang tak best. Biar pun aku tersangat la penat sebagai kesan siri-siri trainning futsal yang berterusan serta sakit2 sengal otot2 badan...tapi tidur lena yang aku harapkan itu tidak kesampaian.

I dreamt about the person i love n care dies...Adoh, apabila mimpi itu rasa so real, perasaan yang ko rasa time mimpi tu pun rasa real..Aku lam mimpi dah nangis2, siap terjaga pun dah ada air mata kuar siap2 dah..huhu..aku mimpi aku tengok berita, dan aku ternampak orang yang aku sayang itu terlibat dalam bencana..live2 g tengok dia hilang dari pandangan..mana x sebak..huhu..pas mimpi aku msg.. tp xda reply..myb macam bodoh kot dapat msg camtu dr aku..haha..tp apa yang aku ingat, aku risau pas terjaga tu,,hp dah automatik kat tepi, aku pon msg la terus..tp xda respon pon pastu..aku kot yg lebih2, dia ok je kot...haha.. tapi siyes, aku xsuka mimpi yang macam tu..ugh...

cam orang cakap..mimpi ja..n org ada cakap gak, kalau kita mimpi orang tu meninggal, orang tu…

Sakit Otot dan Sakit Hati

Owh..hari ini sekali lagi dipenuhi dengan benda2 yang memenatkan. Mungkin sebelum ini, aku penat otak duk memikirkan benda yang nak disetelkan. Hari ni, hari yang serabut..Sudah la otak dah siap dengan senarai benda yang perlu disetelkan antara thesis dan futsal...Diiringi dengan kepenatan fizikal akibat training futsal serta kekurangan tidor dan rehat..Maka imagine la anda tahap kepenatan itu.

Pagi ini bermula dengan aku bangun pagi seawal 7.30am (wah..mel bangun pagi? hebat!..)..ai..yela, nak turun training. Terjaganya aku dr tidur, badan yang amat lemah...xlarat nak angkat badan.badan rasa berat sungguh. Agh..malas nya nak bangun. Malam sebelum tu aku tdo lewat gak ar, walaupun aku sepatutnya berehat awal dah..Tp kena print plak thesis2 tu 4 copy..printer plak slow rilek je print..Aku nak msg kapten cakap aku penat, xlarat nak turun...Tp..Akulah kapten. Xnak nak msg diri sendiri kot. Walaupun kemalasan aku tahap gaban, aku atas rasa tanggungjawab aku bgn gak la..Aku siap2, sebab ken…

Sikit2 setel my sufferings..

Fuh..just done editing my thesis and printed 4 copies...yah! Tomorow im planing to send my thesis for hard covers..Harap2 jadi la..n aku harap2 dapat setel dah la semua benda supaya aku dapat la submit thesis ku dengan jayanya.

Baikla, hari sebelum ni..aku punya la cuak nak Viva.. First day of Viva, aku pergi tengok orang lain present..walaupun aku x present pun lagi hari tu, tapi liha member lain present, nak terkeluar jantung..aku ke'cuak'an...balik2 aku readi2 siap aku punya slide..siap rehearsal lagi sorang2 kat bilik konon nak try mencukupkan kuota masa selama 15 minit sahaja untuk present.

Tibanya hari present, aku dah kuar awal2 g pergi school. Dengan berbaju formal, dengan penuh kofidennya aku memasuki bilik 150. Masuk2, dah ada orang present, n jumpa gak kawan2 yang dah present menunjukkan muka lega dah lepas beban.

Aku duduk menunggu turn yang ada lagging, disebabkan segelintir pelajar yang present lebih masa, maka aku yang sepatutnya present jam 11 pagi ahernya present…

Do I Scare people?

Aku buka FB baru2 ni..aku tgk status kawan suma berkisar tentang mother's day. Owh..Mother's day rupanya. Maaf..Aku x alert.he.Aku bukan nak bercakap pasal Mother's Day aku kurang fasih bab2 ini. Aku nak story apasal orang selalu terkejut tengok aku. Tak la setiap kali tengok aku pun terkejut, tapi kat certain occasion aku pelik apsal orang terkejut terserempak ngan aku.

Time-time orang pernah terkejut tengok aku.

1. Masa aku keluar dari bilik mandi
2. Masa aku keluar dari lif
3. Masa aku nak membelok masuk ke cluster bilik aku or bilik member
4. Masa aku kat bilik dobi membasuh baju
5. Masa aku kat pantri nak amek air.

Ada lagi la kot. P aku malas nak ingat balik, Yang penting, dah banyak kali dah aku tengok orang terkejut tengok aku tetiba muncul kot. Takda la dorang terjekut beruk sampai satu Tekun ingat ada orang ceroboh masuk asrama, tapi cukuplah dengan ekspressi muka mereka yang terkejut bila nampak aku.

Aku pun pelik. bukan sekali, tapi dah berkali-kali. Muka aku menakutka…

The anxiety disorder returns

Today i woke up with a mix feeling and tonnes of thing in my head. I received a number of text messages, one of it from a person whom i long hvnt heard from. I need to clear my room, the part which i hate the most. I have to be out of my room by tommorow, to be in my room somewhere in saujana. Imagining how am i going to carry my stuff out of my room is already a sure headache.

With my FYP Viva just around the corner made my anxiety disorders disease returns. Im already worried about hows its going to be or what goings to happen. With a Japanese lecturer (who i barely understand his english) is my examiner, the feeling is scary. I've done with my slide, as minimal words as I can in every slide so that I wont re-read the slide, instead I'll be explaining.

But the fact that im still nervous..i cant hide that..There are other thing that im worried of, im just lazy to list it down here. A double movie yesterday was great, letting me to see view outside instead this boring, square, …

bingung lagi

Ahh..aku dah agak dah..pagi2 aku terjaga..aku dah risau ngan benda2 yang x setel lagi..ugh..xsuka tol..memang aku penat n mengantok g. tp xleh nak sambung tdo sebab risau tu ar..selagi xsetel..xtenang hidup aku..aku secara automatis nya bangun n plan nak setel perkara yang mana satu dulu..

Hmm..sedikit dah disetelkan..Lagi yang lain2 kena tunggu petang nanti. Aku nak buat slide untuk VIVA aku, tapi stil no idea nak present camna.. sebab tu la aku membuka blog ini. Gagal nak menaip slide, so aku mengarang la kat sini. Aku kena setelkan benda kat unit sukan..ugh time byk keja macam ni la aku terpikir, kenapa la aku boleh menjadi kapten..haih..kan dah kena wat keja2 tu..Kalau aku bukan kapten, xyah susah2..pikir nak main ja..aman hidup.. Tapi xpala..aku memang selalu camtu..tapi at least aku wat jugak kerja aku..sebab aku tau aku yang responsible..sebab aku selalu pikir..se'busy2' aku, orang lain lagi busy..so kalau dorang boleh setelkan..kenapa aku xleh?

Teringat plak semalam memb…

Kerja-kerja untuk Menyelesaikan Kerja

Hari ini, misi nak setel2kan barang kat lab, x completely dilaksanakan. Plan nak setel sal lab xberjaya. Terpaksa dibawa pegi minggu depan. huhu. Lagi satu, lab assistant xda, so banyak benda xdapat buat..tambahan lagi aku dapat tau supervisor aku kurang sihat..Harap beliau cepat sembuh. Tapi aku dah hantar stock culture..ha, ada la benda berjaya di settlekan

Pastu aku dah pack2 barang p kotak. Ada yang dah dibalut cantik2 nak di poskan balik umah dah. Kerja2 membalut ni pun mencabar pabila dilakukan sorang2. Yela, kertas dok diterbangkan angin, segala kaki n tangan pegang selotape n gunting+pisau.. nasib aku sorang, gaya bebas ar aku nak balut pakai kaki, tangan, mulut, n hidung pun boleh..berjaya gak aku balut kotak2 tu..

Huh..Ingatkan ritu dah abis exam..dapat bersenang-lenang sket..memang opposite my expectation la. Exam kali ni pun cam semacam kerana diiringi perasaan kurang best..perasaan yang berbaur2 sedih itu..Teringat time stadi ritu aku punya playlist kan winamp memamg munusu…

Paper Terakhirku

Sampai juga ke hari ini. Hari berakhirnya paper aku. Yela, memang aku final dua paper ja, tapi lama gila tunggu nak exam. Tapi, banyak2 masa ada untuk aku stadi itu, betapa banyak nya aku baca n ingat pun, sekali keluar soalan macam tadi, Haih...ada la rasa sia2 aku pegi baca buku selama ni. Aku seperti biasa merapu berjela-jela..walaupun aku tau jawapan aku tu memang kurang meyakinkan..tapi, cuba jela..kot2 dapat la 2-3 markah dari 20 tu..huhu.. Harap2, ok la markah paper tu nanti.

Aku dulu2 first year, ada imagine saat berakhir nya paper..Or saat berakhir nya belajar. Aku imagine aku gembira sakan! huh..Hari ini? Apsal aku xgembira pon? Cis..celaka punya imaginasi..yela, aku kan suka imagine melampau..ha..kan dah padan muka..
Hurmm..entah la..disebabkan Viva belom selesai lagi..maka kerisauan itu masih terasa..sambil2 tu diselit pemikiran2 tentang nak anta barang balik umah, nak kemas bilik, nak kemas barang kat lab..thesis nak edit..nak buat hardcover.. owh..banyak juga benda aku ris…

Please Handle with Care

Fragile. Please handle with care. Easily seen notices on boxes containing easily broken material such as glasses. Handlers are advice to pay extra care when handling with kind of material.

Same here with this heart.

The heart here, can't be seen..unless u X-ray it.. or you rip open the chest. But literally, Im telling you, i do have a fragile heart. Not that im suffering from any heart diseases.. but i do hurt..cut, wounded, scared in the heart...leaving untreated wounds...depending on how deep the cut is. Why do people always choose to play with my feeling, my weakest point, where i felt most the consequences?

Why do people always thought that im strong enough to cope with this, where i m obviously not? You made tears roll down on my cheek. The eyes that rarely watered, but was wet in time of sorrow.

Kenapa la hati ni, paling banyak di uji. Cukup la, pa dah berlaku selama ni. Sedarkah x, hati ini sejak kecil lagi keras dek perkara2 yang berlaku. The heart harden, in respon to stay to…